Saturday, 17 September 2011

No like button

Ini nota random...

Bismillahirrahmanirrahim

Pernah tak terfikir bahawa ibadat yang kita lakukan boleh jadi lebih dari keperluan biasa? (ape yg bib merepek ni??) ianya menjadi keperluan dakwah. Keperluan untuk orang lain turut taat kepada Allah dan tkdak menghalang kita untuk mengajak orang taat kepada Allah.

Kalau kita solat, solat kita membuatkan orang sekeliling kita, orang yang kita sayang ingin tahu tentang Islam dan tak pula menghalang kita untuk menjalan kerja kita.

Dan...

Kalau kita NIKAH, pasangan kita tolong support bagi ISK, bercerita tentang hakikat manusia. Dan kita tak teRASA tersekat untuk pergi join program KITA...

Bib saying about nikah???

Yup macam yang dikatakan tadi, lebih dari keperluan biasa.
Tapi masih belum tiba masanya;)

Dokongan dan CINTA ini lebih penting berbanding cinta dunia. Keperluan yang luar biasa mengajar untuk redha kepada Allah...

Yup. Nak share kat fb tapi better di blog sebab takde butang suka. Bukan untuk di'like'. Sekian.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget