Tuesday, 22 May 2012

11:59 pm

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum wbt. :)

Alhamdulillah wastaghfirullah~

Dalam kekusutan menyusun huruf untuk digabungkan menjadi ayat yang indah, tumbuhlah fungus halus di hati.

Abaikan atau hayati.

Rasanya lama tak menulis, lepas balik dari Indonesia haritu. Berangan nak pergi lagi... Next time maybe boleh buat jaulah sejarah Aceh. Kalau berkesempatan nak ke Bandung jugak :)

Lama tak menulis melainkan sajak hati yang lebih dikuasai emosi! hakk macam-macam... dan ada juga yang hanya disimpan di draft untuk dijadikan khazanah; biar Allah yang tahu...

hmmm. Jadinya, nak cerita apa ek? dua perkara insyaAllah. emm tigalah! :D

1) FAMILI

Semalam Mak call. Nak tanya pendapat la tu... Bakal kakak ipar insyaAllah akan melanjutkan pelajaran ke UK! ngehhh... semoga dapat TARBIYAH di sana! Tiga tahun di sana, abang pula lagi dua tahun di Malaysia. hmmm, ikut fikiran Bib mungkin akan kahwin pada tahun ke tiga. Kalau kak A dapat tarbiyyah, tolonglah tarik tangan abang Bib sekali... hiik... ya Allah beri kekuatan pada kedua mereka!

Adek tak tahu lagi nak sambung study kat mana... hmmm... susah juga memilih antara cita-cita dan kawan ni! ya Allah, tunjuki dia jalan menuju cinta Mu.

emm... Famili tak settle lagi, tak lepas lah Bib nak naik satu lagi anak tangga. ke ada orang nak tolong settle kan? ;D

2) SUPER HERO

Haritu balik dari negeri jiran, nak naik train... lalu, terserempaklah dengan Pak Cik berdua nih!

emm agak2 kalau super hero yg Allah sayang,
ramai tak yang nak gambar ngn dieorang? hehe



bukan glamor jadi kejaran, redha Allah satu harapan, moga syurga jadi ganjaran.
Bib nak peluk super hero -- Muhammad SAW nanti... ngehhh^^

3) AKHWAT

Yang ada bersama, biar terpisah jasad. Untuk ummah ini, di pantai barat Jepun. Hiduplah dengan mengagungkan Tuhan kita. Begitu tenang laut Jepun memukul pantai barat, seperti itu kita menyantuni jiwa di sini. Semoga~

Hiik... teman perjalanan ;)

Mulai saat ini pun, tak pasti kekerapan menulis Bib macam mana. InsyaAllah boleh baca Shiroikoibito.

Semoga tidak berwakilkan tulisan, bukan juga kata-kata, bukan apa-apa pun~

Allahualam

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget