Thursday, 16 February 2012

Changing

Bismillahirrahmanirrahiim...

(seakan bernyawa)

:) Assalamualaikum... Salam Penghulu Hari

(salji turun lagi. boleh dikatakan ini frasa ketiga)

Report dah siap semalam. Maka dengan rasminya...Cuti!! Tapi harap amalan-amalan lain tak cuti. Tarbiyyah dzatiyah. tu yang kena diperhebatkan cuti ni. InsyaAllah. Mulai sekarang akan ada banyak perubahan. Rumah baru... Kawan-kawan Toyama lain pun banyak pindah rumah... Lepas tu, nanti Anis dan Yan akan masuk Niigata University. Walaupun dieorang tak masuk sini, tapi kiteorang jiran!! Mungkin lebih senang kalau jauh:) Boleh pergi sana nanti:) Lepas tu harap sangat Allah membuka hati seorang kakak ni. Nanti dia boleh pimpin seorang lagi insan... Kami nak redha Allah :')

Cuti ni plan nak update Page yang sebaris dengan Home. Banyak yang nak tambah. Ingat nak tambah Ayat Cinta Allah ;) boleh la merajinkan diri buka tafsir setiap hari. InshaAllah~ Mungkin akan jalan-jalan dalan Jepun. Tapi tak tau lagi bila. Nak saving duit. Kena fikir masa depan mak bapa... hoho... Lepas tu, kakak tak tau lagi dia stay ke tak... wishing the best for her! 

Banyak perubahan yang nak kena buat... Sebenarnya semua tu kena bermula dalam diri Bib sendiri. Allah, pinjamkan aku secebis kekuatan untuk terus melangkah.





"Truly, God does not change the condition of a people until they change what is in themselves." [Quran 13: 11]

The Prophet Muhammad (Allah bless him and give him peace) is reported to have said,
"The believer is the mirror of the believer." 
[Abu Dawud, and others]

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget