Saturday, 22 October 2011

Jawapan

 بسم الله الرحمن الرحيم


Alhamdulillah... InshaAllah telah menemukan jawapan kepada persoalan yang kerap mengetuk hati minggu ni.. dan Subahanallah, temukan dengan cara yang tak pernah diduga...






Bib meluahkan dan minta andai ada sesiapa yang boleh ajarkan  bagaimana untuk membalas cinta yang agung; dalam FB. Bib tanyakan pada seorang kawan... begini lebih kurang perbualan:

(guna nama kawan sebagai Sirap, her favorite bantal peluk^^ Sirap yang Bib kenal sangat sayangkan arwah ayahnya.)
Bib   : Sirap, bib tanye ye...bayangkan seorang yang palingggggggg Sirap sayang.....Sirap rasa Sirap dah balas tak cinta dia? Sirap rasa siapa lebih sayang siapa...... huuuuuu ?? mayou (pening; lebih kurang maksud) ‎:'|
Sirap
: Sirap rasa Sirap dah balas kasih sayang dia semampu yang Sirap boleh buat :) Sebab tu Sirap tak nangis masa dia dikapankan... Sampai orang cakap budak ni takde perasaan ke ayah dia meninggal? :)
Bib    : Hūuu.. :'| Sirap... Ayah Sirap mesti sayang sangat kat Sirap... Sirap sentiasa ingat kat dia kan?? Tq Sirap...
Sirap
: Sirap pun rasa ayah Sirap sayang Sirap... sayang semua orang bib.. Yang penting jangan buat orang marah...Bib tahukan Sirap sayang bib? 
Bib    : Ouch.. So sweet! ;) i know!
Ok, boleh berhenti di situ. Apa yang Allah nak sampaikan kepada Bib melalui kata-kata kawan Bib, malah inshaAllah melalui kata-kata Bib sendiri...

  1. Kalau kita sayang Allah, buatlah sebaik mungkin apa yang Dia suruh, tinggalkan apa yang Dia larang... jangan buat Allah murka! kejar redha Allah!
  2. Kalau kita ingat Allah, sayang Allah... Allah for sure bagi yang lebih baik dari tu..
  3. Sayang semua; tidak meninggalkan walaupun seorang untuk menyampaikan risalah cinta!

 NAMA SAYA KEKASIH DAN SIFAT SAYA MENCINTAI! BIB sayang Allah!!!

YES! sebab hati ada satu, so layak untuk yang Satu sahaja^^


InshaAllah tiga jawapan ini menjawab persoalan-persoalan yang lain... dan homework yang teacher bagi pun sangat-sangat merangsang akal dan hati untuk mencari jawapannya... Alhamdulillah3x

tarbiyyah tak pernah berhenti!




nama saya KEKASIH!

1 comment:

  1. Assalamualaikum, nice sharing & nice blog. i followed ur blog.. :)

    kindly have a visit to my blog & follow mine too! syukran.. :)

    http://syauqahwardah1209.blogspot.com

    ReplyDelete

There was an error in this gadget