Wednesday, 21 November 2012

Cerita Tak Berkesudahan (?)

Salam wbt.

Hari termengah mengayuh basikal dengan terburu-buru.

Habis je bersolusi dengan adik-adik, terus ke surau sebab ada sharing pasal isu Palestine.

Tadi masa bersolusi pun banyak give and take pasal isu ni. Biasalah isu terhangat sekarang. Kalau tak tahu, orang kata tak up-to-date. Huuk. Pasal boikot, share gambar, kemanusiaan atau ketuhanan, penerimaan masyarakat lain dan macam-macam lagi.

Kat surau pulak sempat dengar sikit pasal sejarah. Penceramah bercakap sambil tunjuk slideshow. Pastu habis..

Balik dari surau... Terus buka laptop dan tengok fail-fail dalam pendrive. Alhamdulillah... Simpan lagi fail PARESCHINA (Palestine) dalam bentuk powerpoint. Powerpoint yang dibuat masa presentation tahun terakhir di Kolej Persediaan. Kolej? Institut.

Tak tahu lah kenapa begitu tekad dan nekad nak present pasal tu...

"Bib buat apa nanti?"

"Cuba teka.."

"Pasal Umar."

(=.=" memang bib dah kena cop mula umar ka?)

"Tak... Pasal Palestine." sambil tengok keychain Palestine.

Dalam fasa Bib buat kajian (bunyi macam gempak sangat kan.. Huhu) pasal Palestine, Bib duduk Rumah Islam yang namanya dirahsiakan. Kakak-kakak sangat memberi sokongan. Bib pinjam je ape buku yang ada kat rumah tu... Huhu

... Cerita tergantung ...

Hanya secebis memori. Tak ade apa sangat pun... Kesian korang.. Hehhe

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget